تحصیلات ،با ازدواج سازگار نیست؟
بنام خالق عشق
ادامه تحصیلات علمی
جای خوشبختی و سعادت است که جوانان امروز اکثرا خواهان ادامه تحصیلات علمی اند و به تحصیلات پایین ، اکتفا نمی کنند. اما باید توجه داشت که این عمل مثبت و پسندیده ،نقاط منفی و نا پسندی را به دنبال نیاورد.
برای رسیدن به درجات عالی تحصیل ،لازم است پسر و دختر تا حدود 25 سالگی و حتی بالاتر، تحصیل کنند و این در حالی است که تحصیل کردن را با ازدواج و پذیرفتن مسئولیت زندگی مشترک ،مغایر و غیر عملی می دانند .
راه حلها:
1. بیرون کردن این فکر که: «تحصیلات ،با ازدواج سازگار نیست» از ذهن خود
«فکر »،«عمل» را به دنبال می آورد . این که فکر کنیم : «باادامه تحصیلات نمی شود ازدواج کرد » ، مشکل اساسی ماست . در این موضوع باید ابتدا و قبل از هر کار دیگر ، این فکر غلط را از ذهنمان بیرون کنیم . اگر چنین کردیم ، آنگاه راه حل مناسبی به ذهنمان خواهد آمد و زمینه برای رفع این مشکل، فراهم خواهد شد .
هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که تحصیلات با ازدواج سازگار نیست ؛ بلکه بر عکس ، اگر ازدواج ،صحیح انجام گیرد و همسر کفو و متناسب وشایسته ای انتخاب شود پشتوانه خوبی برای ادامه تحصیلات خواهد بود و می تواند انسان را در رسیدن به اهداف علمی وتحصیلی ، یاری کند . ما این را در زندگی بسیاری از طلاب علوم دینی و بعضی از دانشجویان علوم دیگر ،مشاهده و تجربه کرده ایم .
2. نامزدی شرعی و قانونی
دختر و پسر دانشجو و دانش آموز، می توانند با مقدمات ساده وکم خرج و بدون تشریفات ، نامزد شوند و عقد شرعی و قانونی کنند و رسما همسر یکدیگر شوند ؛اما عروسی عرفی را به تاخیر بیندازند .رفت و آمد و معاشرت داشته باشند و به تحصیلات هم ادامه دهند تا در فرصت مناسب ،عروسی کنند و زندگی شان را مشترک نمایند. در این صورت از انحرافات و زیانهای مجرد بودن در امان خواهند بود و از آرامش و فایده های همسرداری بهره مند خواهند شد.
3. کمک والدین به دختر و پسر
پدر و مادر ها می توانند در ازدواج دانشجویان و دانش آموزان ،نقش فراوانی داشته باشند و دختر و پسرشان را یاری کنند تا هم تحصیلاتشان را انجام دهند وهم ازدواج کنند و از نعمت همسر بهره مند شوند و هم از زیانها و مفاسد و خطرات مجرد بودن محفوظ بمانند .
پدر ومادر وبزرگترهای دختر و پسر ،با هم بنشینند و صحبت کنند و با توافق و تفاهم به یک تصمیم مشترک برسند و دست به دست همدیگر داده ،یک زندگی ساده و آبرومندی برای فرزندانشان فراهم کنند و آنان را یاری نمایند تا بتوانند در کنار یکدیگر با خوشبختی زندگی کنند و به تحصیلاتشان هم ادامه دهند .
اجر اخروی وپاداش الهی این کار ،آنقدر زیاد و عظیم است که به قلم وبیان نمی آید.
4. جلوگیری از بچه دار شدن
یکی از مشکلاتی که بری «ازدواج در دوران تحصیلات علمی »بیان می شود ، بچه دار شدن و حفظ و نگهداری از آن است .
حل این مشکل بسیار آسان است .می توان تا پایان دوران تحصیل ،با توافق همدیگر ،از بچه دار شدن جلوگیری کرد . راههای جلو گیری مشروع و سالم و آسان هم فراوان است.
5. قناعت
«قناعت » گنجی است بی پایان و پشتوانه محکمی است برای همه ، مخصوصا دانشجویان و دانش آموزان متاهل .
برادر و خواهر نوجوان !در زندگی دانشمندان و افراد موفق ،مطالعه کن و بنگرکه اکثر آنان،زندگی ساده و قانعانه و بی تشریفاتی داشته اند . اصلا ممکن نیست که انسان دچار اسراف و ولخرجی و تشریفات باشد وبتواند در مسائل علمی و پژوهشی و صنعتی ، پیشرفت کند ؛ زیرا تشریفات همانند تارهای عنکبوت است که انسان را گرفتار می کند واز موفقیت و ترقی ، باز می دارد. به خود سخت نگیرید .زندگی را بر خود دشوار نکنید .
6. انجام کارها وامور زندگی بطور مشترک
وقتی زن وشوهر ، هر دو « محصل » باشند ، باید کارهای منزل را مشترکا انجام دهند و نگذارند بر دوش یک نفر سنگینی کند .
خداوند برای زن وشوهری که در امور زندگی یاور همدیگر باشند ،اجر و پاداش فراوانی قرار داده است. انجام مشترک امور زندگی ،محبت نسبت به یکدیگر را افزایش می دهد و برای هر دو ،دلگرمی بیشتری به وجود می آورد.
منبع:کتاب جوانان و انتخاب همسر نوشته علی اکبر مظاهری