حلقه عشق

حلقه عشق
کلمات کلیدی

ویژه زوجین – طبق آیات و روایات

آموزش کامل شب زفاف

پاسخ جالب امام(ره) به سوالی درباره تعدد زوجات

اخلاق؛ گمشده خانواده مدرن

چگونه آبروداری کنیم؟

احساسات همسرتان را بفهمید

شوهرم را عوض کردم

زندگی ام عوض نشد

چرا امام با خانواده به کربلا رفت؟

عطر حسین (علیه السلام) در متن زندگی

سفارشات امام حسین علیه السلام برای زندگی زناشویی

چگونه کودکانمان را با پیام غدیر آشنا کنیم؟

عیدغدیر مبارک

قربانی کردن ؛ عبور از تردید

سالروزشهادت امام باقرعلیه السلام

مادران شیرده گوشت گوساله نخورند

در این عروسی فاقد هرگونه زینتی باشید+عکس

دل تان گنجشکی نباشد

ناگفته‌های زندگی شهیدباهنروشهید رجایی از زبان همسر

خرافه‌هایی که مانع فرزندآوری خانواده‌های ایرانی شده است

ایران شدیدترین روند کاهش نرخ باروری در جهان را دارد

زوج‌های جوان به‌جای وام ۳ میلیونی تسهیلات ۱۰ میلیونی دریافت کنند

«میم» تضمین کننده یک ازدواج موفق

میزان فطریه و کفاره چقدر است+پاسخ مراجع تقلید

شمه ای از اخلاق معاشرت

عید فطر و نقش آن در تحولات فردی و اجتماعی

زن ندهید

به جوان بی ‎نماز

ملاک هایی برای ازدواج دختران

چرا پیامبرصلی الله علیه و آله وسلم با خدیجهسلام الله علیها ازدواج کرد؟

آخرین نظرات
  • ۸ اسفند ۹۸، ۱۲:۴۸ - پوریا قلعه
    ممنون

وقتی دیگر عاشق هم نیستیم

چهارشنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۱:۰۰ ب.ظ

بنام خالق عشق


غم تنهایی

سازگاری مجدد با زندگی پس از طلاق

بسیاری از آدمیان طلاق را شکست در حوزه بسیار با اهمیتی از زندگی تلقی می‏کنند. افرادی که تجربه طلاق را پشت سر گذاشته‏اند، خود را از لحاظ اجتماعی فردی نابسنده و فاقد مهارت‏های ارتباطی بسیار اساسی می‏دانند.

پس از طلاق، به دلایل مختلف ممکن است عزت نفس افراد، دچار آسیب شود. از آنجاییکه اغلب اوقات طلاق به دنبال یک دوره تعارض رخ می‏دهد، بسیاری از افراد که در معرض طلاق قرار گرفته‏اند، خود را شخصی نابسنده و فاقد توان کافی می‏دانند.

افرادی که تجربه طلاق را پشت سر گذاشته‏اند، خود را از لحاظ اجتماعی فردی نابسنده و فاقد مهارت‏های ارتباطی بسیار اساسی می‏دانند

مردان و زنان از لحاظ واکنشی که در برابر طلاق از خود نشان می‏‏دهند، با یکدیگر متفاوتند. مردان گرایش به آن دارند که طلاق را به عنوان رویدادی که به ناگهان رخ داده است، ادراک کننده و زنان بیشتر احتمال می‏رود که آن را به عنوان نقطه پایانی بر یک فرآیند طولانی قلمداد کنند. از سوی دیگر مطالعات نشان داده است که طلاق برای زنان تجربه ای تنش‏زاتر و گسلنده‏تر از مردان است.

کنار آمدن با طلاق

سازگاری با طلاق به عوامل بسیاری از جمله نگرش در مورد ازدواج ناموفق، شخصیت فرد و محیط اجتماعی و ... بستگی دارد. در ادامه این مبحث، برخی توصیه‏های کلی در این زمینه به شما ارائه می‏گردد:

- بسیاری از افراد، طلاق را معادل با مرگ می‏دانند. فقدان فردی (همسر) که زمانی دوستتان داشته و شما دوستش داشتید، می‏تواند این احساس را در شما ایجاد کند که دیگر فردی دوست داشتنی نیستید و بخش مهمی از زندگی‏تان را از دست داده‏اید.

یادگیری این مساله که به زندگی فعلی‏تان سر و سامان دهید و دوباره بیاموزید که به سبک و روش دیگری زندگی کنید، به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

مردان گرایش به آن دارند که طلاق را به عنوان رویدادی که به ناگهان رخ داده است، ادراک کننده و زنان بیشتر احتمال می‏رود که آن را به عنوان نقطه پایانی بر یک فرآیند طولانی قلمداد کنند

- شما باید بپذیرید که بخشی از زندگی شما (زندگی زناشویی) دچار وقفه شده است ولی این رویداد بدان معنا نیست که

زن تنها

شما از جنبه‏‏های دیگر زندگی خود غافل شوید لذا تغییرات اساسی در روند زندگی خود ایجاد کنید. با اعضای خانواده‏تان که مورد علاقه و اعتماد‏تان هستند، در ارتباط باشید. صحبت کردن با این افراد (در مورد احساسات و مشکلاتی که با آن مواجه هستید) نقش سوپاپ اطمینان را بازی کرده و موجب تخلیه هیجانی شما می‏شود.

- طلاق در بسیاری از افراد (به خصوص زنان) باعث شکل‏گیری افسردگی می‏گردد و ادامه یافتن این مشکل گاه باعث می‏شود که تا مدت‏ها بعد ازطلاق، فرد در حال دست و پنجه‏ نرم کردن با این مشکل باشد. در این مواقع به افراد توصیه می‏شود که در صورت ادامه‏دار شدن مشکل، حتماً به یک روان درمانگر مراجعه کنند. از طرف دیگر با افرادی از اعضای خانواده و یا دوستان خود، که این تجربه را پشت سر گذاشته‏اند، مشورت کنید و بررسی کنید که آنها در این شرایط چه راهبردهایی را اتخاذ کرده بودند.

شما باید بپذیرید که بخشی از زندگی شما (زندگی زناشویی) دچار وقفه شده است ولی این رویداد بدان معنا نیست که شما از جنبه‏‏های دیگر زندگی خود غافل شوید

- به این مساله توجه داشته باشید که هیچ‏کس کامل و بدون نقص نیست. اگر زندگی زناشویی شما با شکست مواجه شده است و مجبور به طلاق شده‏اید، این مساله نشان‏دهنده نقص یا ناکارآمدی شما نیست. بسیاری از زوجین بر اثر عدم دقت در انتخاب درست، مشکلات ارتباطی، عدم هماهنگی و...  ممکن است مجبور به طلاق شوند، بنابراین شما تنها نیستید و این تجربه منحصر به شما نمی‏گردد، لذا خودتان را مقصر ندانسته و به سرزنش خویشتن نپردازید. اطمینان داشته باشید که طلاق پایان راه نیست. به خودتان فرصت دهید تا این شرایط سخت را پشت سر بگذارید و به این امید باشید که در آینده دور یا نزدیک، خواهید توانست بنای یک زندگی زناشویی موفق را پایه‏ریزی کنید.

رویش عشق

برای کنار آمدن با طلاق، کمک‏های بیرونی از سوی متخصصان بهداشت روانی و گروه‏های خودیاری متشکل از افراد مطلقه می‏تواند کمک موثری به این دسته افراد ارائه دهد. گاه مشاهده می‏شود، حتی هنگامیکه طرفین عزم خود را برای طلاق جزم کرده‏اند، مشاوره با زوج‏ها می‏تواند مفید واقع شود. برخی از فنون مساله‏گشایی و مهارت‏های حل تعارضی هم می‏تواند برای کمک به حل آسیب‏های ناشی از جدایی موثر باشد. اگر در جریان طلاق و یا بعد از آن قرار دارید، مراجعه به مراکز بهداشت روانی به شما توصیه می‏شود.

 

مریم عطاریان- بخش خانواده و زندگی تبیان

۹۲/۰۲/۲۵
حلقه وصل/ مجتبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی